Konference "Kroky k udržitelnému stavebnictví" se koná 12. 4. 2024


Společná konference redakcí portálů TZB-info, ESTAV.cz a televize estav.tv, zodpovědných firem a všech, kterým záleží na tom, kde žijeme, proběhne v rámci veletrhů FOR INTERIOR, DESIGN SHAKER a FOR GARDEN 2024, které představují nejrozsáhlejší a nejkomplexnější událost v oblasti bydlení a zahrady v České republice.

Uskuteční se v pátek 12. dubna v Kongresovém sále PVA EXPO Praha. Program konference je určen pro projektanty, investory, developery, výrobce stavebních materiálů a technologií, zástupce státní správy povolování staveb a architekty. Přednášet budou odborníci z oblasti práva, certifikace firem, certifikace výrobků, zástupci firem a MMR ČR.

Proběhne diskuse k digitálnímu stavebnímu řízení a BIM modelingu, projektu MMR ČR. Cílem systému je efektivně propojovat data o územním plánování a infrastruktuře s informacemi o stavbách a řízeních. ESG představuje dopady firem na životní prostředí, společnost a způsob řízení firmy, bude tématem druhého bloku přednášek. Trendem současného stavebnictví je trvale udržitelný rozvoj, důležité jsou použité suroviny se sníženým vlivem na životní prostředí i rizika při likvidaci stavby. Certifikované budovy jsou konkurenční výhodou pro developery a investory, jejich nájem je vyšší a provozní náklady nižší. Na konferenci budou k vidění také recyklované materiály pro stavebnictví a architekturu.

Více informací na webu konference:

https://konference.tzb-info.cz/cz/kroky-k-udrzitelnemu-stavebnictvi