Oblast interiérového designu v Česku má novou soutěž: CZECH INTERIOR AWARD


Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu určené pro české profesionální interiérové architekty a interiérové designéry.

Uzávěrka přihlášek je 23. února 2024.

Slavnostní vyhlášení proběhne 11. dubna 2024 při jarním souběhu veletrhů DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR GARDEN po ukončení konference MATERIÁL + TREND na PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

 

Největší pražský organizátor veletrhů, společnost ABF, který má ve svém portfoliu také veletrhy z oblasti interiérového designu, zahájil prestižní soutěž pro profesionální interiérové architekty a designéry CZECH INTERIOR AWARD. Prestižní ocenění získalo záštitu Institutu interiérových designérů a své první vítěze ze sedmi kategorií oznámí na jarním veletrhu DESIGN SHAKER 2024. Zájemci se se svými projekty mohou hlásit do 23. února 2024.

Premiérový ročník soutěže CZECH INTERIOR AWARD představuje jediné ryze české ohodnocení práce tuzemských profesionálních interiérových architektů a designérů. Ti mohou přihlásit své realizované návrhy v oblasti privátních i veřejných interiérů. Dle podmínek soutěže je možné přihlašovat jak interiérové celky, tak i jednotlivé místnosti (například dětské pokoje, pracovny, kuchyně, ale i odpočinkové či multifunkční místnosti).

„Cílem tohoto projektu je podporovat obor interiérového designu, pomoci zviditelnit úspěšnou práci profesionálních návrhářů, ale i například českých výrobních a realizačních společností.

Rádi bychom také touto cestou inspirovali širokou veřejnost a ukázali, jak lze postupovat při zařizování vnitřních prostor, aby byl interiér moderní, esteticky vyladěný a přitom maximálně funkční,“ řekla ředitelka veletrhů FOR INTERIOR a DESIGN SHAKER Věra Špáňová.

 

Získat ocenění mohou přihlášení soutěžící v sedmi kategoriích:

1. SOUKROMÝ INTERIÉR – PROPOJENÝ PROSTOR

2. SOUKROMÝ INTERIÉR – JEDNOTLIVÉ MÍSTNOSTI

3. VEŘEJNÝ INTERIÉR – HOTEL/UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ

4. VEŘEJNÝ INTERIÉR – RESTAURACE, KAVÁRNA, BAR

5. UDRŽITELNÝ INTERIÉR

6. CENA TV BYDLENÍ.CZ

7. CENA VEŘEJNOSTI

Ucházet se o ocenění CZECH INTERIOR AWARD mohou projekty realizované od roku 2021 do roku 2023 (rozhoduje termín ukončení realizace). Profesionalita jednotlivých přihlášených je podložena prokázáním IČ, a to jak u fyzických, tak i u právnických osob. O výsledcích rozhodne devítičlenná porota složená z pečlivě vybraných odborníků z oblasti praxe, školství a médií včetně zahraničního zástupce.

Možnost přihlásit se byla spuštěna 20. září 2023, a to na portálu www.interioraward.cz